In English LinkedIn

Lantmännen

På Lantmännens spannmålsanläggning i Södertälje tar man hand om 50 000 ton spannmål när det är skördetid i augusti-september. Ett gammalt och omodernt vägningssystem behövde bytas ut. Valet av ny leverantör föll på Flintab.

Med ett vägningssystem som var så gammalt att det var svårt att få tag på reservdelar, var det dags för Juha Pekkarinen – platschef på Lantmännens spannmålsanläggning i Södertälje – att investera i något nytt:
- Det nya systemet som Flintab levererat är smidigt, funktionellt, driftsäkert och tar bara en tiondel så stor plats. En display är numera allt vi behöver, berättar han.

Vägning kopplad till faktureringen
Den nya vägningsutrustningen ger både möjlighet att väga hela lastbilar och att väga bara lasten. In- och utlastningen är via in- och utsedlar kopplad till faktureringen, vilket förstås förenklar administrationen.
Hit till Lantmännen i Södertälje kommer lantbrukare från Uppsala i norr, Nyköpingstrakten i söder och Eskilstuna i väster med sin spannmålsskörd.
En vanlig dag tar man hand om cirka 150 lass på mellan 5 och 37 ton vardera. Närheten till Kungsörnens fabrik i Järna är en fördel för många lantbrukare, särskilt för dem som odlar havre.
- Vi behövde ett enkelt och modernt vägningssystem och det är precis vad Flintab har levererat. Det fungerar kanon, avslutar Juha Pekkarinen.