In English LinkedIn

Lemminkäinen

I Göteborg har asfaltstillverkaren Lemminkäinen sedan ett och ett halvt år ett nytt asfaltsverk. Att Flintab kom med i projektet redan från början var i det närmaste en självklarhet – Martin Svensson har jobbat med Flintab sedan 1984.

Asfaltstillverkaren Lemminkäinen har cirka 100 anläggningar i Norden, Baltikum och Ryssland. Vid anläggning i Göteborg finns Martin Svensson. Verket är alldeles nybyggt och Martin har varit med från start:
- Ja, förra året startade vi med att producera 40 000 ton asfalt, men vi räknar med 100 000 om året när vi är i full gång, säger han.

En Flintab-veteran
Vid det här laget är Martin Svensson något av en Flintab-veteran. Sedan 1984 har han jobbat på företag där Flintab har stått för vägningen. Utvecklingen har varit enorm:
- Med de datasystem som Flintab levererar idag kan man verkligen underlätta och automatisera många delar i processen, konstaterar han.

Delad våg underlättar
Hos Lemminkäinen i Göteborg anländer lastbilar för att hämta mellan ett och trettiosex ton asfalt. De vägs in och registreras vid ankomst, lastas och vägs ut, vilket sedan utgör underlag till faktureringssystemet. Den delade vågbryggan som finns på verket gör att man kan väga både bil och släp utan att flytta på ekipaget, vilket sparar tid och krångel.

Inte billigast, men bäst
Eftersom Martin Svensson jobbat så länge med Flintab får man väl förmoda att han är nöjd:
- Javisst, det funkar alldeles ypperligt. Jag känner ju flera av teknikerna sedan gammalt och de är alltid bra att ha med att göra. Flintab är kanske inte billigast i branschen, men de är riktigt, riktigt bra, avslutar Martin Svensson.