In English LinkedIn

Posten

Av all post som skickas i Sverige, passerar mellan 25 och 30 procent Årsta Postterminal. När det gäller posthantering är det här med vikt förstås centralt och det är Flintab som står för utrustning, service och kalibrering. ”Det fungerar väldigt bra”, säger terminalens teknik- och underhållschef P-O Gustafsson.

På Årsta Postterminal i Stockholm finns ett hundratal vågar. Vägningen är helt central för volymmätning så att man exempelvis vet hur stora flygplan man måste skaffa fram för försändelsernas vidare transporter.

- I vårt transportörsystem väger vi dynamiskt, alltså i rörelse och vägningen är direkt kopplat till vårt produktionsstyrningssystem där vi får statistik och prognoser och kan planera verksamheten, förklarar P-O Gustafsson som är teknik- och underhållschef på Årsta Postterminal.

Vikt är viktigt
P-O berättar att på terminalen har man möjlighet att väga allt från gram till ton:

- Ja, vikt är viktigt här, skrattar han.

Det är Flintab som står för vägningsutrustningen på terminalen och det är också Flintab som servar och kalibrerar:

- Jag har faktiskt väldigt lite kontakt med dem, de sköter underhållet snyggt och smidigt, de har ställt upp om det varit några problem och teknikerna som kommer hit kan sitt jobb, konstaterar P-O.

- Vi är väldigt nöjda med Flintabs arbete och jag kan inte komma på något negativt att säga om dem. Trots att jag faktiskt försökt, säger P-O.