In English LinkedIn

Ragn-Sells

Avfallshanteringen på Ragn-Sells miljöstationer har blivit enklare och billigare med Flintabs system för fastighetsnära insamling. Ulrik Améen, förvaltningsledare för vågsystemet hos Ragn-Sells: - Vad vi än ska göra – lasta av, skicka vidare eller förädla materialet – är vägningen vår kontroll. Det är billigt och enkelt.

Ragn-Sells är ett av Sveriges största miljö-och återvinningsföretag som finns över hela Sverige och har totalt 42 anläggningsvågar från Flintab. En del av samarbetet handlar om ett system för fastighetsnära insamling skräddarsytt efter Ragn-Sells behov. På varje miljöstation finns idag en våg med en registreringsterminal. Terminalen har ett pekskärmsgränssnitt för enkel hantering och val av material med hjälp av bilder.

Ulrik Améen är förvaltningsledare för vågsystemet hos Ragn-Sells:
- Det fungerar egentligen som 42 jättebadrumsvågar, fast i stället för att se vikten framför tårna, visas den på en display inne på kontoret och hänger ihop med vårt affärssystem. Det minimerar mängden manuell hantering, säger han.
Eller annorlunda uttryckt:
- Vi har en obruten kedja från vägning till kundens faktura.

Levererar billig och enkel kontroll
Ragn-Sells har använt vågar från Flintab länge och 2006 integrerades vägningen med affärssystemet. Ulrik Améen säger att Flintab levererar ett rustikt och stabilt system vilket är helt nödvändigt, eftersom allt som händer med materialet som kommer till Ragn-Sells baseras på vikt:
- Vad vi än ska göra – lasta av, skicka vidare eller förädla materialet – är vägningen vår kontroll. Det är billigt och enkelt.

Ulrik tycker att samarbetet med Flintab fungerar bra. Inte minst märktes det när Ragn-Sells bytte affärssystem 2011 och vågarna skulle lära sig att prata samma språk som det nya affärssystemet:
-Jo, det bytet gick bra tillsammans med Flintab. De har bra support, de ställer upp och löser problem på ett bra sätt.