In English LinkedIn

Stena Recycling

Med Flintabs vägningssystem har Stena Recycling idag en kostnadseffektiv och centraliserad systemmiljö som minimerar underhåll, ökar möjligheter till systemövervakning samt effektiviserar driften av deras ca 75 anläggningar i Sverige. Stena har sedan länge använt sig av Flintabs vägningssystem.

Stena Recycling bedriver återvinningsverksamhet. De har ett stort nät av återvinningsfilialer och närmare 200 anläggningar i Norge, Danmark, Sverige, Finland och Polen.

Bakgrund till samarbetet
Bakgrunden till det nya samarbetet var att Stena ville öka graden av driftssäkerhet samt minska administrationen kring vägningssystemet.
- Vi såg även potentialen med att minimera och förenkla arbetet med livscykelhanteringen på hårdvara och mjukvara, säger Anders Gardelin, Projektledare på Stena Recycling.

Tidigare hade varje Stena-anläggning varsin PC med Viktoria Vägningssystem. Maskinerna stod i en olämplig miljö vilket gjorde att datorerna lätt gick sönder och kostnaden för service och underhåll blev högre än önskvärt.


Förbättrad driftsäkerhet med Flintabs system
Stenas system uppgraderades till den senaste versionen av Flintabs vägningssystem. I dag körs systemet på två virtuella servrar och kommunicerar med terminal och våg ute på anläggningarna. Systemet är i sin tur integrerat med Stena Recyclings affärssystem där orderinformation och faktureringsunderlag hämtas.
- Driftsäkerheten är avsevärt förbättrad. All data lagras och säkras i centrala databaser. Administration, support samt livscykelhanteringen är förenklad, förklarar Anders Gardelin.

Tjänstebaserad IT-tjänst
Systemet är tjänstebaserat vilket bland annat gör att ingen inloggning krävs. Detta innebär goda tillväxtmöjligheter, främst inom Stena-koncernen med ett europeiskt perspektiv - men även för andra kunder som vill ha ett mer renodlat tjänstebaserat koncept.
- Lösningen passar nu väldigt väl in i vår övergripande IT-strategi, konstaterar Anders Gardelin.