In English LinkedIn

Västvärmlands LBC AB

Hos Västvärmlands Lastbilscentral – VVLBC – kör man bl.a. grusmaterial till byggföretag, kommuner och privatpersoner. Containeruthyrning är också en del av verksamheten. Den första Flintabvågen installerades i början av 90-talet och Curt Nilsson har varit med sedan dess.

Den stora fördelen med att väga det man har på flaket eller i containern är exaktheten. Curt Nilsson på VVLBC på Västvärmlands Lastbilscentral minns hur det var:

Vågen är exakt
- När vi levererade kubikmeter istället för ton visste man aldrig exakt hur mycket man hade på flaket och det blev ett enormt svinn. Numera levererar vi och debiterar kunden per vikt istället vilket blir rättvist för båda parter, konstaterar han.
I början på 90-talet skaffade VVLBC sin första lastbilsvåg från Flintab och samarbetet har hållit i sig sedan dess.
- Man får en bra helhetsbild med en leverantör som sköter både installation, service, underhåll och kalibrering, förklarar Curt Nilsson.


Integrerade system
Numera har VVLBC tre vågar, bygger nytt i Arvika och installerar ny våg. Från Flintab kommer det förslag på nya lösningar efter hand och nuförtiden skickas informationen från vågarna automatiskt till ordersystemet – allt är integrerat.
För några månader sedan genomförde VVLBC ett stort jobb med att uppgradera både servrar och mjukvara.
- Det var ett jättejobb med många inblandade parter och vi hade en del driftstopp i vågsystemet under en period, vilket såklart var problematiskt, men det löste sig och nu fungerar allt som det ska, avslutar Curt Nilsson.